top of page

El Templàrium amplia la seva música pròpia amb les tres danses d'aigua

©Ball de Diables de Caldes de Montbui/Quim Dasquens


La principal novetat en matèria musical de l'Escaldàrium d'enguany és l'estrena de les tres danses d'aigua del Templàrium, l'espectacle de foc i aigua adreçat al públic infantil i juvenil que tindrà lloc el 6 de juliol a les 10 del vespre a la plaça de la Font del Lleó. D'aquesta manera, aquesta activitat arribarà a la tercera edició amb quatre de les vuit danses amb música pròpia, després que l'any passat incorporés la peça d'obertura, D'entre les llambordes

El compositor de totes aquestes danses és Ramon Solé, autor també de les 10 danses de l'Escaldàrium i de la banda sonora d'El Judici, la representació teatral de l'execució de 13 dones acusades de bruixeria que porta a terme l'Associació La Forca

Per a aquestes noves danses d'aigua, Solé ha incorporat diverses innovacions respecte del que ha estat fins ara la música de l'Escaldàrium. En primer lloc, dues d'elles (Ball sota gotes i Himne de l'aigua) mostren una evolució a un estil més pop i festiu, d'acord al públic infantil i juvenil a qui van adreçades. Pel que fa a la peça restant, Atrapa-somnis, és doblement trencadora: per una banda, es desvia de les influències celta i mediterrània que han impregnat fins ara la música de la festa i abraça les sonoritats tradicionals de l'Índia; per l'altra, explora la psicodèlia, un estil fins ara inèdit a l'univers de l'Escaldàrium.

La segona innovació destacada és que, per primera vegada, les músiques de l'Escaldàrium incorporen veus, algunes de les quals les han posat nens i nenes de la colla infantil del Ball de Diables de Caldes de Montbui, col·lectiu que també ha triat els títols de les tres peces.

Finalment, la tercera i darrera novetat important que porten aquestes danses és que, per primer cop, n'hi haurà una d'interactiva: a diferència de les danses d'aigua de l'Escaldàrium, en què els raigs es mantenen de principi a final, en aquest cas el públic haurà d'invocar l'aigua. 

Les tres noves músiques es poden escoltar a Spotify agrupades en l'àlbum Templàrium. Danses d'aigua, i l'estrenada l'any passat també es va publicar a la mateixa plataforma amb el nom Templàrium. D'entre les llambordes.



Recent Posts

See All

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page