top of page

Taller de fotografia de correfocs i festes infernals durant l’Escaldàrium 2024

Les manifestacions de cultura popular, tradicionals y culturals, per norma general, acostumen a ser molt agraïdes de fotografiar: danses, correfocs, gegants, espectacles… Totes ells ens ofereixen oportunitats fotogràfiques molt representatives del lloc en el qual ens trobem i les de foc són molt pàstiques.



Diables, Bruixes, Esbirros i Harpies tots omplint la plaça de foc i d'aigua
Ceptre de foc @Quim Dasquens

Hi ha situacions en aquest tipus d'actes que són més fàcils de fotografiar que d’altres. En aquest taller aprendrem a preparar-nos, preveure les situacions i com fotografiar els correfocs: diables i personatges que corren i ballen al so de tabals mentre juguen amb foc i pirotècnies diverses.

Com que les accions, principalment, es realitzaen durant la nit i tenen un ritme molt ràpid fa que sigui realment complicat poder fotografiar-los i assolir resultats satisfactoris. El Ball de Diables de Caldes de Montbui us ofereix per aquest Escaldàrium 2024, la possibilitat d’aprendre les tècniques per fotografiar els correcfocs de la ma del fotògraf calderí i diable Quim Dasquens. Coneixereu nostra la festa, com funcionen els correfocs i les festes de foc i com predir les millors oportunitats fotogràfiques: · Aprendre les dificultats tècniques, quines són i com superar-les en moments tan canviants com són els correfocs i les festes amb foc. · Aprendre quines són les mesures de seguretat personals i del nostre equip. · Conèixer la història i els moments àlgids de la festa per recollir millors resultats. · Repassarem, a més a més, fonaments bàsics de fotografia, aprendrem a mirar…

El taller s‘inicia el dissabte 6 de juliol, al Balneari Termes Victòria. A les nou del matí i fins la una de la tarda, sessió teòrica sobre fonaments bàsics d’aquest tipus de fotografia, tècniques i consells. Repassareu coneixements bàsics sobre fotografia de «correfocs» i els seus llums extremes. A més coneixereu les mesures de seguretat, com actuar i diferents maneres de preparar i fotografiar els correfocs.

El dijous 11 serà el dia de la pràctica a profitant l’assaig general de l’Escaldàrium amb la pirotècnia de Pirotècnia Garcia. I el dissabte 13 de juliol, de 10 a 12 del matí, revisarem les fotografies realitzades i obtindreu uns últims consells fotogràfics al mateix Balneari Termes Victòria.


Preu del taller: 60 € que aniran tots a la compra de part de la pirotècnia de l'assaig general.

Grup mínim: 6. Grup màxim: 10 assistents

Cal tenir coneixements prèvis de fotografia i càmeres que es puguin utilitzar en mòdus manual.


Inclou: la teoria, el material imprès, accés preferent a l’assaig general.

No inclou: assegurança personal ni de l'equip fotogràfic, ni desplaçaments, ni dietes, ni tot allò que no s’anomeni a l’apartat inclou. Data límit inscripció: 28 de juny o fins a exhaurir les 10 places.




Recent Posts

See All

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page